O projektu “Nova Otoka“

Predmet ovog projekta je projektovanje i izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa „NOVA OTOKA “ u okviru regulacionog plana Alipašin most VII. Luksuzno opremljen stan u objektu koji spaja vrhunsku arhitekturu, tehnologiju i dizajn u centru grada Sarajeva, osnovni je cilj arhitekata, inžinjera, dizajnera interijera i svih koji su radili na ovom projektu.

Stambeno poslovni kompleks „Nova Otoka“ pruža jedinstvenu cjelinu i tvori novo urbano središte za vrhunski poslovni i životni stil, osiguravajući mir i zaštitu u okrilju moderne građevine.

Objekat „B“ čini treću, jedinstvenu cjelinu dosad nedovršenog stambeno poslovnog kompleksa.

Različiti sadržaji poslovnog karaktera smješteni u prizemlju zgrade potpuno se prilagođavaju okolini i potrebama korisnika. Vodeći računa o stanarima, posjetiteljima ali i pješacima ove zone, objekat „B“ ponudit će prostore za kafiće, banke, dječije obdanište i ostale društvene sadržaje.

Vrhunski stambeni prostori nižu se od prvog do jedanaestog sprata i dvanaestog sprata gdje se nalazi nekoliko penthouse stanova koji će stanarima pružiti neograničeni komfor i prostor opremljen najsavremenijim tehnološkim rješenjima.