Opremljenost i materijali

Koncept zgrade

Programski je definisana kao stambeno-poslovna zgrada sa dvije podzemne etaže, prizemlje i  jedanaest nadzemnih etaža. Na etažama -2 i -1 projektovana su parkirno garažna mjesta. Javni poslovni prostori sa lokalima razne namjene previđena su u prizemlju zgrade. Stambeni dio proteže se od 1. do 11. sprata pri čemu se na zadnjem spratu nalaze dvoetažni stanovi. Stanovi su različitih veličina i struktura.

Garaža

Garaža nema javni karakter i služi isključivo potrebama korisnika. Za stanare i korisnike poslovnih prostora osigurano je 200 parkirno garažnih mjesta. Ulaz u podzemne etaže osiguran je iz ulice Džemala Bijedića, a ulazno/izlazna natkrivena rampa, smještena je unutar građevinske parcele u sklopu građevine.

Termotehničke instalacije

Grijanje

Zagrijavanje stambeno poslovnog objekta vršit će se vlastitom kotlovnicom, smještenoj u u podzemnim etažama objekta.
Energent je plin i biomasa, a očitavanje potrošnje vrši se brojilom za svaki stan zasebno. Ogrjevno tijelo su radijatori. Kao opcija izvan standardne ponude je podno grijanje, te podni električni grijači u kupatilima.

Hlađenje 

Svaki stan u dnevnom boravku ima ugrađen klima uređaj tipa split koji omogućava i grijanje i hlađenje.

Ventilacija 

Izvodi se u sanitarnim prostorima te drugim prostorima bez prirodne ventilacije.

Režije

Plaćanje režija prema individualnoj potrošnji. Obzirom na vremena kada se broj uređaja u kućanstvu povećava, samim time i potrošnja energije, ponudili smo Vam idealno rješenje za kontroliranje troškova modernog života.
Svaki stan ima odvojena brojila (voda, struja, grijanje) i termostat za regulaciju sobne temperature, te s obzirom na te osobine možete kontrolirati svoj budžet, imati minimalne toplinske gubitke i plaćati jedne od najpovoljnijih režija.

Završni radovi i oprema

Zidovi

Vanjski zidovi izvedeni su od blok opeke, dok su zidovi između stanova i stubišnog hodnika armirano-betonski debljine 20 cm. Na mjestima mogućeg spajanja dva stana, zidovi su od opeke.

Fasada

Objekat je obložen demit fasadnim sistemom firme „Baumit“. Baumit fasadni sistem kombinuje optimalnu paropropusnost, visoku termo i akustičku izolaciju, inovativan sistem pričvrsnica i završni sloj baziran na Nano tehnologiji koji smanjuje troškove budućeg održavanja
fasade. Objekti sa ugrađenim sistemom, dobijaju na vrijednosti u vremenu koje dolazi. Baumit fasadni sistem je savršen sistem za novogradnju.
Važan kriterij za ugodno stanovanje je temperatura i relativna vlažnost zraka. Idealna relativna vlažnost zraka je
40-60%, a temperatura zraka je 19-200 C. Važan kriterij, nadalje, je i površinska temperatura zida. Što je ona viša, u prostoru se ugodnije osjećamo. Masivna gradnja s prirodnim elementima, kao što je cigla, garantuje čvrstu konstrukciju, akumulaciju topline, protivpožarnu i zvučnu zaštitu. Baumit fasadni sistem garantuje tople zidove i ugodnu stambenu klimu.

Stropovi

U svim prostorijama svijetla visina stropa iznosi 260cm.

Podovi

Završni sloj poda u sobama i hodnicima izvodi se iz parketa od drveta hrasta debljine 22mm.
Balkoni i terase se izvode u visokokvalitetnoj prvoklasnoj italijanskoj keramici.
Podovi kupatila i wc-a izvode se u visokokvalitetnoj prvoklasnoj italijanskoj keramici.

Vrata 

Ulazna vrata u stanove su protuprovalna i protupožarna. Štok je izrađen od čeličnog profila a montira se na zid pomoću metalnih ankera. Krilo vrata je izrađeno u višeslojnoj sendvič konstrukciji. Višeslojno sastavljeno krilo vrata predstavlja prepreku koja se ne može provaliti u kratko vrijeme, bez dovoljno alata i pravljenja značajne buke. Sa vanjske i unutarnje strane su drvene oplate, koje zbog svoje debljine od 10 mm predstavljaju dodatno fizičko ojačanje krila. Prostor između rešetki je ispunjen termoizolacijom koja je ujedno i zvučna izolacija sa vatrootpornim karakteristikama. Brava (tip CISA) je sa vanjske strane zaštićena metalnom pločom od 4 mm. Roštilj krila je na strani baglama opremljen sa četiri čivije koje ulaze u odgovarajuće rupe u štoku. Trostrana brava zaglavljuje se u štok u sredini na četiri mjesta, a pored toga i na gornjoj i donjoj strani krila. Takvom konstrukcijom i sa specijalnim baglamama sa osovinom od 14 mm postiže se dovoljno čvrsta vezu krila sa štokom, da je praktično nemoguće izbijanje krila iz štoka vrata. Vrata su standardno opremljena sa zaptivačem, štekom i širokokutnom špijunkom.

Unutarnja vrata

Unutrašnja stolarija izrađuje se od prvoklasng drveta hrasta. Vrata su zavšno obrađena lakiranjem u dva nanosa. Na dnevnoj sobi vrata su sa staklom.

Vanjska stolarija

Izrađena je od PVC Trocal profila. PVC Trocal predstavlja novu generaciju prozora - jedinstven spoj aluminija i PVC-a. Ova dva materijala se međusobno dopunjavaju, poboljšavajući svoja superiorna pojedinačna svojstva. PVC Trocal postavlja nove kriterije toplinske izolacije u vremenima povećane svijesti o potrebi energetske učinkovitosti. Sa PVC Trocalom se dodatno poboljšava odlična zvučna izolacija PVC profila: postignuta je 5. klasa zaštite od buke i UV vrijednost od 1,2 W/m2 K. PVC Trocal karakteriše bezolovni čvrsti PVC u plastičnim profilima s ekološki “prijateljskim” kalcij cink stabilizatorima.

Opremljenost kupatila 

  • kupatilski radijator
  • viseća wc školjka sa higijenskom daskom,
  • Umivaonik sa ogledalom,
  • Ugrađena moderna tuš kabina
  • El. bojler renomiranog evropskog proizvođača